Yeni işe girecekler için, yeni atanan devlet memurları ve öğretmenler ayrıca taşeron işçiler ve özel güvenlikler başta olmak üzere çalışmaya başlayacak yeni işe giriş için sağlık raporu nasıl alınır – işe giriş muayenesi nerede yapılıyor aşağıda bununla ilgili bilgiler yer almaktadır.
SAĞLIK RAPORU VEREN HASTANELER
Bugün hemen hemen her kurum iste devlet ister özel sektör olsun işe girişte sağlık raporu istemektedir. İşe giriş sağlık raporunda istenen tetkikler özellikle yazılmamışsa genel olarak tam teşekküllü hastanelerden alınabilmektedir. Tam teşekküllü sağlık raporu alımı üzerinde göz, kbb, psikiyatri, nöroloji, ortopedi, dahiliye vb. olmak üzere 10 civarı doktor muayenesinden geçtikten sonra başhekim imzası ile çalışılacak kuruma verilmelidir. Ancak bazı işverenler tam teşekküllü yerine tek hekimli sağlık raporunu da yeterli görmektedir. Bu durumda aile hekiminden alınan sağlık raporu geçerli olabilmektedir. Sağlık raporu fiyatları – ücretleri devlet hastanelerinde daha yüksek, özel hastanelerde nispeten ucuzdur. Eğer tek hekimli rapor kabul ediliyorsa, tam teşekküllü almanıza dolayısıyla ekstra masraf yapmanıza gerek yoktur.
İşe giriş sağlık raporu neleri kapsar? İstenen tahliller ve testler nedir?
Bugün tam teşekküllü rapor da dahil olmak üzere eğer özel bir iş için veya işverence özellikle istenmemişse kan tahlili veya idrar tahlili istenmemektedir. Sadece göz testi uygulanmakta ve göz rahatsızlığı derecesi yazılmaktadır. Tek hekimli rapor da bu da yapılmamaktadır.
İşe giriş sağlık raporunda nelere bakılır – neler yapılıyor?
Her branştan 10 küsür kadar doktor tek tek ziyaret ediliyor. Her doktor bir rahatsızlığınızın olup olmadığını soruyor. Herhangi bir muayene genel olarak sözkonusu değil. Kısaca sizin beyanınız sas alınıyor ve hekim imzası ile beraber size teslim ediliyor. Sabah giderseniz öğleden sonra, öğleden sonra muayene olursanız ertesi gün raporunuzu alıp, ilgili kuruma teslim edebilirsiniz.
İşe giriş sağlık raporu evrakları geçerlilik süresi nedir?
Raporu aldıktan sonra birkaç tane fotokopi çektirip, aslı gibidir yaptırın. İleride muhakkak işinize yarayacaktır. Zira 5 yıl kullanılabilmektedir. Ancak bir diğer gerçek ise pek çok kurum ve kuruluş güncel sağlık raporu istemektedir.
Ayrıca, avukatlık stajı raporu ve ehliyet raporu için tıklayınız.
*** işe giriş için sağlık raporu örneği hakkında sormak ya da söylemek istediklerinizi aşağıdan gönderebilirsiniz. Yazdıklarınız, anında yayınlanır.
Merhaba ben işe başlayacağım işe giriş için bazı testler istediler (işitme, hemogram, akciğer grafiği) bunlar için devlet hastanesinde tahmini ne kadar ödeme yapmam gerekir ve hastaneden randevu almam gerekir mi yoksa acile gidip alabilir miyim